Premis

Premis

divendres, 8 de juny del 2012

Roc Fuentes, premi Gorra Frígia 2012



El passat dijous 7 de Juny a la cafeteria del Teatre Principal de Terrassa, la secció local d’Esquerra Republicana de Terrassa va fer entrega dels premis Gorra Frígia i Guillotina.

L’acte el va presentar el president de la secció local, Isaac Albert.
Va començar destacant la publicació del número 50 de l’Acció, la revista que editava la Fraternitat Republicana de Terrassa i que la secció local ara fa aproximadament vint anys va recuperar. Albert, va voler agrair a tota la gent que durant aquests anys ha dedicat el seu temps per fer-ho possible.
Tot seguit va fer una reflexió sobre els missatges que des de certes tribunes es llencen a la opinió pública “ens repeteixen que -hem viscut per sobre de les nostres possibilitats- com si els causants d’aquesta crisi, fossin les classes mitges i baixes” també es va adreçar a l’Alcalde Pere Navarro “No li perdonarem mai, que no defensi pels ciutadans de Terrassa i de Catalunya el mateix que els seus companys de partit defensen al País Basc i Navarra”.

Joan Lluch, com a portaveu del jurat dels premis va pujar a l’escenari per llegir el veredicte del premi Guillotina (que s’atorga a algú destacat per anar contra el català i contra els valors i principis republicans) el jurat va voler destacar que “cada vegada ens trobem amb més candidats per aquest premi”. Finalment el guardonat va ser Jose Ramon Bauzá i Díaz, president del Govern Balear, pels seus continus atacs a la llengua catalana a les Illes.

Isaac Albert i Oriol Junqueras lliuren el Gorra Frígia a Roc Fuentes
Tot seguit el mateix Joan Lluch va llegir el veredicte del jurat pel premi Gorra Frígia que enguany s’ha atorgat a en Roc Fuentes, polític terrassenc, lluitador antifranquista, membre de l’assemblea catalana, membre destacat del PSUC, va ser regidor a l’Ajuntament de Terrassa, diputat al Parlament de Catalunya i Senador. 

Roc Fuentes, emocionat, va rebre el premi de mans de l’Oriol Junqueras i d’Isaac Albert. Va voler agrair el premi i va destacar que tot i no formar mai part d’ERC, les sigles resumeixen els seus principis: d’esquerres, republicà i català.

Finalment, Oriol Junqueras va cloure l’acte reflexionant sobre la situació econòmica i política del moment “la crisi ja ha arribat a totes les cases, n’hi ha que la seva situació es veu agreujada dia rere dia: aturats sense prestació, famílies desallotjades, empreses que han de tancar, i és ara quan necessitem més que mai un Estat propi, per poder donar una resposta ajustada a la nostra gent. Motius per l’Estat propi n’hi ha molts, no només econòmics, però només amb aquests n’hi hauria d’haver prou perquè tothom s’hi sumés”.