Premis

Premis

diumenge, 30 de juny del 2013

ERC envia el Guillotina a la Delegada del Govern Llanos de Luna i el Premi Gorra Frígia a en Joan Paüls "Tito".
 
La secció local d'ERC de Terrassa va entregar ahir al vespre a la terrassa del museu de la Ciència el premi Guillotina a la Delegada del Gobierno Español a Catalunya Maria de los Llanos de Luna Tobarra, i el premi Gorra Frígia als valors republicans i al compromís ciutadà a en Joan (Tito) Paüls.

Dimarts 25 de Juny de 2013, la secció local d'ERC de Terrassa va celebrar la desena edició de la Nit de la República, a la terrasseta del museu de la ciència on es va fer entrega dels Premis Gorra Frígia i Guillotina. L'acte va comptar amb la presència de Marta Rovira, secretària generarl d'Esquerra Republicana de Catalunya.
El premi Gorra Frígia premia els valors republicans com la solidaritat, la llibertat, la igualtat així com el compromís amb la ciutat de Terrassa i amb el país. El premi Guillotina premia tot el contrari, personalitats que destaquen pels seus atacs a Catalunya, a la llengua o a la cultura catalana.
L'acte va ser presentat per en Carles Massallé qui va donar pas a Isaac Albert, president d'ERC-Terrassa. Albert va denunciar: "a les classes dirigents de la ciutat ja els hi ha anat bé no ser protagonistes de la política catalana, però Terrassa com a quarta ciutat del país i amb més de 20.000 aturats, és clau pel procés i cal doncs treballar per un nou projecte de país que retorni a Terrassa el paper que li pertoca".

Joan Lluch, com a secretari del jurat dels premis Gorra Frígia i Guillotina, va llegir el veredicte dels dos premis, en primer lloc el Guillotina, que va ser entregat a la Delegada del Gobierno espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna Tobarra, a qui el jurat li va dirigir una carta per fer-li saber que va ser premiada. A un fragment de la carta "lamentem que cada any hi hagi més candidats a aquest premi, però considerem que vostè hi ha dedicat prou esforços per guanyar-los, entre les multes als ajuntaments per fletar trens per l'11 de setembre, per no posar la bandera espanyola o per pagar els seus impostos a l'hisenda catalana, així com amb les seves declaracions sobre la necessitat de "pijos" perquè la economia funcioni".
 
Isaac Albert i Marta Rovira, en representació del jurat, van fer entrega del premi Gorra Frígia als fills de Joan Paüls, que van recollir-lo en representació del seu pare.