Premis

Premis

divendres, 25 d’abril del 2014

ERC Terrassa atorga els premis Gorra Frígia i Guillotina

Avui, al restaurant Imperial, ERC Terrassa ha celebrat l'11a edició de la Nit de la República, amb la qual commemoren els valors republicans. Durant l'acte, han atorgat el premi Guillotina al cardenal espanyol i recent ex-president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, i el premi Gorra Frígia ex aequo a l'entitat el Rebost i al pedagog Josep Maria Jarque i Jutglar, de la ciutat.

L'acte ha comptat amb la presència de Joan Tardà, diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, i d'Isaac Albert, cap de llista d'ERC Terrassa. 


 

El premi Gorra Frígia premia valors republicans com la solidaritat, la llibertat i la igualtat, així com el compromís amb la ciutat de Terrassa i amb el país. El premi Guillotina premia tot el contrari, personalitats que destaquen pels seus atacs a Catalunya, a la llengua o a la cultura catalana.
 
Joan Lluch, com a secretari del jurat dels premis Gorra Frígia i Guillotina, ha llegit el veredicte dels dos premis. En primer lloc, el Guillotina, que ha estat entregat al cardenal espanyol Antonio María Rouco Varela, a qui el jurat li ha dirigit una carta, amb la qual li han fet constar alguns dels motius pels quals ha estat premiat. Per exemple, pels seus constants atacs al dret a l'avortament, per la seva fervent homofòbia i pel gran menyspreu envers Catalunya, la seva cultura i la seva gent.

Isaac Albert i Joan Tardà, en representació del jurat, han fet entrega del premi Gorra Frígia a Josep Maria Jarque i als representants del Rebost, reconeguts pel seu treball inclusiu i igualitari i per la seva lluita per la justícia social.