Premis

Premis

divendres, 7 d’abril del 2017

Esquerra Republicana a Terrassa premia Jaume Comellas amb el Gorra Frígia als valors republicans



Esquerra Republicana a Terrassa ha condecorat el periodista i activista cultural terrassenc amb el Premi Gorra Frígia d’enguany. 

Aquest dijous, l’agrupació local d’Esquerra Republicana ha commemorat la proclamació de la República Catalana el 1931 amb el Sopar de la República i el lliurament dels Premis Gorra Frígia i Guillotina. 

En aquesta catorzena edició, celebrada a la Societat Coral Els Amics, el jurat dels premis ha atorgat per unanimitat el simbòlic Guillotina a Daniel De Alfonso, exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Com ha explicat Joan Lluch, secretari del jurat, “De Alfonso, per les seves conspiracions en despatxos amb el ministre de l’Interior contra la sobirania del poble de Catalunya, és clar mereixedor del premi, ja que representa perfectament el contrari dels valors republicans de llibertat, solidaritat i democràcia”

Joan Lluch, representant del jurat, va llegir el veredicte dels premis. 


Després, Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla i professor del Departament de Periodisme, exconseller de Cultura i Ciències de Comunicació de la UAB, Isaac Albert, Portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES, i Carles Caballero, President d’Esquerra Republicana a Terrassa, han fet entrega del premi Gorra Frígia a Jaume Comellas i Colldeforns. El periodista i activista cultural terrassenc, ha recollit el premi acompanyat d’un centenar de persones. 

Jaume Comellas reb el premi de mans de
Joan Manuel Tresseras, Carles Caballero i Isaac Albert. 


Jaume Comellas, Premi Nacional de Periodisme, ha estat guardonat per “una trajectòria professional i personal que respon als valors republicans i pel seu compromís amb la cultura i el país”. La seva aportació a la ciutat ha sigut notòria, doncs Comellas va liderar destacades iniciatives durant la transició i els primers anys de democràcia a Terrassa, com la Revista Al Vent, i va desenvolupar una important tasca a la secció cultural de l’EPIC.

Tot seguit, Carles Caballero ha dirigit unes paraules als assistents, destacant que “no honrem als premiats; els premiats ens honren a nosaltres tot acceptant el Gorra Frígia”. I ha afegit que “ells i elles (els premiats) són aquells de la societat a qui ens volem assemblar. Perquè ells millor que ningú representen els valors d'una República, però no d'una república qualsevol, sinó la dels valors: igualtat, fraternitat i llibertat”. 

El moment més emotiu de la nit ha estat, però, quan la secció local ha fet un recordatori a Joan Ullés, militant històric del partit, que ha defallit enguany.

L'historiador Bernat Pizà va ser l'encarregat
de recordar la figura de Joan Ullés.